İçeriğe geç

En Uzun Türkçe Kelime Hangisi

Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine kaç harfli?

📝 Türkçe’nin en uzun kelimesi; Sanki sen başarılı olamadıklarımızdanmışsın gibi. “Başarı” kelimesine çeşitli ekler eklenerek oluşturulmuş 70 harfli bir kelime.

Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine ne demek TDK?

Anlamı nedir? Bu oldukça uzun kelime, success kelimesine ekler eklenerek oluşturulmuştur. Success kelimesi başarı anlamında kullanılır. Bu, bu uzun kelimenin anlamını ortaya çıkarmaya yardımcı olur.

Dünyada en uzun kelime nedir?

Dünyanın en uzun kelimesi bir Türkçe kelimedir. Sanki bizi başarılı kılamayanlardanmışsın gibi. Toplam 70 harften oluşan kelime, başarı anlamına gelen success kelimesine birçok ek eklenerek oluşturulmuştur.

Büyük Türkçe kelime mi?

büyük – Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe bedük, “büyük” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe bedü – “büyümek” fiilinden ve Eski Türkçe +Uk ekinden türemiştir.

Türkçenin en zor kelimesi nedir?

Bu nedenle soyadından türeyen sözcükleri de en uzun sözcüğe katacak olursak, “sanki ay yıldızlı al bayrağı taşıyan kahraman oğullardan birisin, sanki olamadıklarımızdan birisin.” “etkisizleştirmek” ise 117 harfle Türkçedeki en uzun anlamlı ve olası sözcük olarak değerlendiriliyor.

Türkçenin en uzun kelimesi ne?

“Başarısızlığa uğratamayacağımız kişilerden biriymişsin gibi” (70 harf) sözcüğü Köksal Karakuş tarafından Türkçe’deki en uzun sözcük olarak önerilmiştir. Kullanımı şu durumla örneklendirilmiştir: Kötü şeylerin yaşandığı bir öğretmen okulundayız. “Başarısız” (70 harf) sözcüğü Köksal Karakuş tarafından Türkçe’deki en uzun sözcük olarak önerilmiştir. Kullanımı şu durumla örneklendirilmiştir: Kötü olayların öne çıkarıldığı bir öğretmen okulundayız.

Almancanın en uzun kelimesi nedir?

Ancak uzmanlar, bu kadar uzun kelimelerin çok nadiren kullanıldığını ve Almanca sözlüğe dahil edilmelerinin pek olası olmadığını söylüyor. “Motorlu taşıt sorumluluk sigortası”, Resmi Almanca Sözlüğün bugüne kadarki en uzun kelimesidir.

Türkçede en çok anlamı olan kelime nedir?

Başkent İletişim Akademisi

Türkçedeki en kısa kelime nedir?

Türkçe, eklemeli bir dil grubuna aittir. Bu nedenle, birçok farklı uzun kelime üretmek mümkündür. Türkçedeki en kısa kelime “an” kelimesidir ve bu kelime iki harften oluşur.

Türkçede kaç kelime var?

Dildeki gelişmeleri yansıtan Türkçe sözlükte, kelime, terim, kelime grubu, ek ve anlamlardan oluşan 122.423 kelime, toplam 92.292 başlangıç ​​ve tanımlık sözcüğü, Türk edebiyatından seçilmiş 34.672 örnek cümle, 1.454 sözcük yer almaktadır.

Dünyada en çok bilinen kelime nedir?

Tamam, peki tüm dünyanın bildiği 2. ve 3. kelimeler neler? En çok bilinen ikinci kelime Coca Cola’dır. Dünya nüfusunun %90’ı Cola kelimesini bilir ve insanlara bunu Coca Cola ile hatırlatır. En çok bilinen üçüncü kelime ise Corona’dır.

En uzun ingilizce kelime hangisi?

İngilizce dilindeki en uzun kelime olan pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis, silika tozunun akciğerlere yapışmasıyla oluşan bir hastalığın adıdır.

Su kelimesi Türkçe mi?

Türkçede su kelimesinin kökeni Eski Türkçe sub veya suv kelimelerinden gelir. Orijinal hali sub olan kelime 9. yüzyıldan itibaren suw’a dönüşmüştür. Son sesteki dudak sesi suvar-, süvar-, sıvı, sıvı gibi türevlerde korunmuştur. Orhun yazıtlarında bir kelime olarak kaydedilmiştir.

Türkçe en büyük kaçıncı dil?

Ethnologue’a göre Türkçe, dünyada en çok konuşulan diller arasında 18. sırada yer alıyor ve yaklaşık 90 milyon kişi konuşuyor.

Türkçe en çok hangi dilden kelime almıştır?

Türk Dil Kurumu’nun yayımladığı “Türkçe Sözlük”ün ilk ve son baskısında yer alan Batı kökenli yabancı sözcükler arasında en çok Fransızca sözcükler yer almaktadır. Sözlüğün ilk baskısında 1.092 olan Fransızca sözcük sayısı, son baskıda 4.551’e ulaşmış ve Türkçe yabancı sözcüklerin girişinde öncelik kazanmıştır.

Dünyanın en uzun ismi kaç kelime?

Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu veya kısaca Taumata, Yeni Zelanda’nın Hawke’s Bay bölgesinde 305 metre yüksekliğinde bir dağdır. Adı Maori’den gelir. 85 harften oluşan uzunluğuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na “en uzun yer adı” olarak girmiştir.

Dünyada en çok bilinen kelime nedir?

Tamam, peki tüm dünyanın bildiği 2. ve 3. kelimeler neler? En çok bilinen ikinci kelime Coca Cola’dır. Dünya nüfusunun %90’ı Cola kelimesini bilir ve insanlara bunu Coca Cola ile hatırlatır. En çok bilinen üçüncü kelime ise Corona’dır.

Türkçede 7 harfli kaç kelime var?

Kaydedilen 7 harfli kelime sayısı 7897’dir. Bu kelimeler günlük hayatta daha az kullanılır. 7 HARFLİ KELİMELER NELERDİR? 29 Ağustos 2023

Türkçede kaç kelime var 2024?

Dilimizde kaç kelime var hemen hemen herkesin merak ettiği bir konudur. TDK’nın yaptığı bir araştırmaya göre mevcut sözlüğün yaklaşık 616.767 kelime içerdiği söylenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir