İçeriğe geç

Emektar Nasıl Yazılır Tdk

Emektar nasıl yazılır?

GAZİ KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Ertesi sabah, Mehmet bahçede yürürken gazinin işkencelerinden birini gördü. Eski makinenin tozunu silmeye ve masaya oturmaya karar verdim.

Emekci nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre işçi veya vasıfsız işçi, bir başkasının yararına beden, ruh gücü veya el becerisini kullanarak ücret karşılığında çalışan kişiye denir.

Emek arzı nasıl yazılır TDK?

Türkçe Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “anbieten”dir. Yani “arz” kelimesi yan yana değil ayrı ayrı yazılır. Yanına “anbieten” olarak yazmak yanlış bir kullanımdır.

Mundar nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “murdar”dır. Nişanyan Sözlüğü de bu verilere dayanmaktadır. Ancak “kirli” teriminin de 19. yüzyıldan beri kullanıldığını vurgulamaktadır.

Emek mahallesi nasıl yazılır?

NOT: Mahalle, meydan, bulvar, cadde ve sokak adlarında kullanılan “mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak” sözcükleri büyük harfle başlar. NOT: Özel isimde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, kasaba, köy vb. sözcükler küçük harfle başlar.

İkisi de nasıl yazılır?

Hem şimdiki zaman hem de geçmiş zaman eklerini taşıyanlar yan yana yazılır.

Meğerki ayrı mı bitişik mi?

Bazı örneklerde, bağlaçlar formülsel oldukları için yan yana yazılır: belki, çünkü, rağmen, beri, görünüşe göre, iken, sanki. Bu örneklerde, ek aynı zamanda küçük ünlülerin uyumuna da karşılık gelir.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Mö ms nasıl yazılır TDK?

Kısaltmaların yazımı Milattan önce ve sonraki tarihleri ​​belirtirken kısaltmalarda nokta kullanılmaz: M.Ö, M.S.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Ayaküstü nasıl yazılır?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.

Olağan dışı nasıl yazılır?

8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, yasadışı, alışılmadık, gayri meşru; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Sıradışı nasıl yazılır?

Sıradışı TDK’ya göre yan yana mı yoksa ayrı ayrı mı yazılıyor? Türk Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre sıra dışı ayrı ayrı yazılır. Bu kelime “sıradışı” olarak yazılırsa sözlükte hiçbir anlam bulunamaz.

Alzaymır nasıl yazılır?

TDK’ya göre Alzheimer kelimesinin doğru yazımı “Alzaymir”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. Doğru cümlede kullanın: Yaşlı teyzem Alzheimer hastası ve unutkanlık sorunları yaşıyor.

Genelkurmay nasıl yazılır TDK?

Kanuna tabi veya bitişik olarak kayıtlı kuruluşların adları yan yana yazılır: İç İşleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu, Açıköğretim Fakültesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi vb.

TDK emek ne demek?

Çalışmaya, çabaya ve sıkıntıya katlanmak anlamına gelir. Bu kelimeyi içeren birçok ifade günlük hayatta yaygın olarak kullanılır. Örneğin, “çabalamak” ifadesi bir şeyi gerçekleştirmek için çabalamak anlamına gelir.

Rütbeler nasıl yazılır TDK?

Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr.

TDK amca nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, gerçek bir akrabaya atıfta bulunmasa bile küçük yazılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir